fbpx
Loading

Fotografiranje nosečnic ❤️ – kaj je najbolje obleči?

Fotografiranje nosečnic

Fotografiranje nosečnic – kaj je najbolje obleči?

Prav zagotovo si se že kdaj spraševala, kaj obleči za nosečniško fotografiranje. Prav zaradi tega sva se odločila napisati ta prispevek, v katerem upava, da boš našla kakšen uporaben nasvet pri izbiri obleke.

Veliko nosečnic, ki jih fotografirava pravi, da si želi v fotografijah ohraniti najlepše trenutke nosečnosti. Nosečnice si želijo, da bi se lahko za vedno zazrle v ta trenutek prelepega obdobja nosečnosti z brezčasnimi fotografijami. To je sicer tudi najino poslanstvo, saj si s fotografiranjem želiva prav tega.

Preverita:

Fotografiranje nosečnic

K boljšim fotografijam pa močno prispevajo tudi nekatere podrobnosti, na katere veliko nosečnic kar pozabi. Ko sva začela z “raziskovanjem” nosečniške fotografije sva spoznala, da bi kar nekaj nosečnic za fotografiranje izbrala povsem običajna oblačila, s čimer sicer ni nič narobe, dokler je trebušček pod oblačili lepo viden. Vendar sva imela tudi primere, ko so se nekateri pari želeli fotografirati v oblačilih, ki vsebujejo reklame različnih podjetij (kar vsekakor ne izpade ravno fotogenično)! Iz tega razloga sva se odločila, da napiševa nekaj nasvetov, ki vama bodo morda v pomoč za fotografiranje nosečnic.

Fotografiranje nosečnic – kaj torej obleči?

1. Izogibaj se nekaterih barvnih odtenkov

Najin prvi nasvet je, da se izogibaš temnejših barv oblačil. Tukaj misliva predvsem na črne odtenke. Poleg tega, da črne barve niso namenjene za tako fotografiranje, tudi optično zmanjšajo tvoj trebušček! Zaželjene so barvite, zanimive barve – lepo pa je, da izbereš barvo, ki bo izstopala glede na okolico. Hočeva namreč, da nosečnica na fotografijah zažari.

Izberi si oblačila v tisti barvi, za katero veš, da ti pristaja in se v njej odlično počutiš. Ne oziraj se na druge, temveč obleči nekaj kar ti je všeč! V primeru, da nimaš ideje pa vedi, da bela barva vedno lepo izpade (pa tudi ostale svetle barve oblačil!). Prav tako bela barva za nosečniško fotografiranje omogoča, da bo tvoj ”trebušček” predstavljen v najboljši možni luči.

Seveda se lahko s partnerjem oblečeta povsem običajno, lahko pa izbereta najrazličnejša oblačila – tudi, če jih navadno sicer nisi vajena nositi. V vsakem primeru pa priporočava, da izbereta bolj oprijeta oblačila, saj bolj poudarijo tvoj trebušček. Trenutno je trend fotografiranja nosečnic v dolgih oblekah z elegantnim pridihom (1).

Torej – ne pozabi na svojega partnerja! Oblečita se namreč tako, da bosta ”pasala” skupaj.

Fotografiranje nosečnic
Fotografiranje nosečnic

2. Ne pozabi na make-up

Fotografiranje nosečnic – vsekakor make-up odlično izpade tudi zato, ker se vsaka ženska tako bolje počuti in je bolj samozavestna. Ni potrebe po norem ličenju in izrazitih barvah, največkrat so najbolj primerni zemeljski toni, ampak seveda izberi barvo, ki ti je najbolj všeč.

V primeru, da si želiš bolj naravnega videza pa lahko to dosežeš z le nekaj osnovnimi izdelki. Za nosečniško fotografiranje lahko samo skriješ kakšne ”mozoljčke” ali podočnjake ter poudariš kar je pomembno – tvoje oči in ustnice! Ne pozabi na nohte in jih obarvaj v tvojo najljubšo barvo. (2)

Fotografiranje nosečnic
Fotografiranje nosečnic

3. S seboj prinesi več oblačil!

Za nosečniško fotografiranje priporočava, da imajo nosečnice s seboj več različnih oblek. Za fotografiranje nosečnic si lahko obleko tudi izposodiš.

4. Izberi odličnega fotografa za nosečniško fotografiranje!

Kar je morda najbolj pomembno pa je zagotovo to, da izbereta odličnega fotografa! Veliko ljudi nama je že zaupalo, da si dobrega fotografa preprosto ne morejo privoščiti zaradi (visoke) cene. To vsekakor razumeva, vendar, če so odlične nosečniške fotografije nekaj česar si res močno želita, to le storita. Navsezadnje gre za spomine, ki so večni. Mnogim nosečnicam je kasneje žal, če se za takšno fotografiranje niso odločile.

Na fotografiranje glejte kot na naložbo, saj boste fotografije z veseljem gledali še več deset let. Vsekakor pa si preglejta dela različnih fotografov in poiščita takšnega, ki vama najbolje ustreza. Vedno sva pa vama z veseljem na voljo za vsa dodatna vprašanja: kontakt.

Spremljajta naju še naprej, saj bova kmalu objavila nov prispevek!

Poročni fotograf Vajin najlepši dan, Jan in Eva.

Fotografiranje nosečnic
Fotografiranje nosečnic

 

Share: