fbpx
Loading

Fotografiranje v primeru dežja… ❤️

Rezervirali smo termin za družinsko fotorgafiranje. Kaj pa se zgodi v primeru slabega vremena?

Ko načrtujete družinsko fotografiranje seveda pričakujete, da bo šlo vse po vaših načrtih – lep sončen dan in prelepa lokacija, otroci bodo dobre volje, vaša oblačila bodo skrbo izbrana. Zadnje kar si predstavljate je, da vas bo na vaš dogovorjen termin presenetilo slabo vreme.

Družinsko fotografiranje – kaj pa v primeru dežja?

1. Večni spomini na nosečnost

V času, ko se vaše družinsko fotografiranje približuje bomo vsi (tako midva, kot tudi vi) pozorno spremljali vremensko napoved. Ne glede na to, kakšno vreme bo napovedano, vedno priporočava, da počakamo do zadnjega. Pogosto je teden dni ali pa dan pred fotografiranjem napovedano slabo vreme in v vsaj polovici primerov nas vreme potem čisto preseneti. Iz napovedane nevihte na koncu posije sonce in v takih primerih bi bilo res škoda, da že vnaprej prestavimo fotografiranje.

2. Prestavimo uro fotografiranja

Če se zdi, da bo na vaš termin deževalo le kratek čas, lahko spremenimo le uro fotografiranja in se s tem izognemo dežju. Ne pozabite, da lahko temni oblaki lahko k fotografijam dodajo ščepec dramatičnosti.

3. Prestavimo lokacijo fotografiranja

Če ste si za fotografiranje izbrali na primer jezero Jasno, kjer bo čez celotni dan načrtovanega fotografiranja velika verjetnost ploh in neviht, a bo v Piranu cel dan lepo vreme, lahko brez težav prestavimo lokacijo fotografiranja. Fotografirava po celotni Sloveniji in res se lahko pripeljeva kamorkoli želite. Družinsko fotografiranje lahko namesto v naravi prestavimo tudi k vam doma! Veliko je aktivnosti v udobju vašega doma, kejr lahko vaši otroci aktivno sodelujejo in se hkrati lahko zabava celotna družina. Si sploh predstavljate kako zabavne fotografije bi lahko ustvarili med peko palačink?

Preverite tudi:

4. Fotografiranje v dežju

So napovedane le rahle plohe in vam je vseeno, če na fotografiranje vzamemo dežnike? Super! Tudi midva imava rada fotografiranja, ki se razlikujejo od drugih. Otroke obujte v škornje in v dežne plašče in naj se zabava začne – čofotanje po lužah še nikoli ni bilo tako zabavno. Zakaj ne bi iz slabega vremena ustvarili igrive spomine med dežnimi kapljicami in skakanjem po lužah? Pazite le, da bodo vaši dežniki skladni z vašimi oblačili. Lahko izberete najbolj pisane dežnike kar jih imate doma, ali pa izberete prozorne, ki pašejo k vsem možnim barvam oblačil.

5. Prestavimo termin fotografiranja

Če fotografiranja na željeni termin nikakor ne moremo izpeljati in v primeru slabe vremenske napovedi seveda prestavimo družinsko fotografiranje na kakšen drug termin. Sva zelo prilagodljiva in se vedno potrudiva, da najdeva kakšen prost termin (pa tudi, če sva zasedena že za dva meseca v naprej). V interesu nama je, da lahko vsa fotografiranja načrtujemo, tako kot smo se dogovorili in dava vsem družinicam enake možnosti za lepe spomine. Na vremensko napoved pač ne moremo vplivati in zaradi tega smo bili že kar nekajkrat primorani prestaviti fotografiranje na kasnejše termine. (1)

Spremljajte naju še naprej, saj bova kmalu objavila nov prispevek!

Vajin najlepši dan, Jan in Eva.

Share: