fbpx
Loading

Poroka: nasveti za učinkovito načrtovanje poročnega dne ❤️

Poročni fotograf Vajin najlepši dan svetuje:

Poroka: nasveti za učinkovito načrtovanje poročnega dne

Zdaj, ko sta zaročena, je čas, da začneta načrtovati svoj najlepši dan…

Vsak par si želi, da bi bil njun poročni dan nepozaben. Toliko odločitev je potrebno sprejeti, in prav vsaka odločitev se zdi pomembna, saj konec koncev vsaka malenkost pripelje do uresničitev sanj. Lahko staviva, da je vsaka nevesta kot majhna punčka sanjarila o princu na belem konju ter o popolnem poročnem dnevu. Se najdeš v tem zapisu? Beri naprej.

Seveda ti priporočava, da si ta prispevek prebereš tudi, če si kot majhna punčka sanjala o čem drugem. Zakaj pa ne? Mogoče ti na koncu olajšava izbiro in bo vajino načrtovanje velikega dne vsaj nekoliko enostavnejše. 

Ko začneta načrtovati svoj poročni dan…

Seznam stvari, ki jih je potrebno urediti do poročnega dne, se zdi neskončen. Želita si, da bi bilo vse popolno, razmišljata, brskata po spletu za raznimi idejami, med seboj primerjata ponudnike,… V poplavi ponudnikov preprosto ne vesta koga izbrati. Včasih je pomembno samo to, da sledita svojemu občutku, svojemu mnenju ter si svoj dan načrtujeta tako, da se bosta z veseljem spominjala nanj. (1)

Poroka: naredita si spisek…

Obstajajo razne poročne beležnice, ki osebo vodijo skozi celotno načrtovanje poročnega dne. Le-te ti ne dovolijo, da bi na kaj pozabila in vaju spomnijo tudi na tiste najmanjše malenkosti, ki se vama morda na prvi pogled ne zdijo pomembne, a bi brez njih v vajinem poročnem dnevu kaj manjkalo.

Tudi brez omenjenih beležnic si lahko pomagata. Kako? Vzemita list papirja in si najprej napišita seznam svojih želja. Želje pišita po kategorijah: poročna lokacija, poročna obleka, poročni fotograf, cvetje, glasba, hrana in pijača,…

Za vsako kategorijo si napišita, kaj si želita, saj so vajine želje najpomembnejše in ključne pri načrtovanju.

  • Si kot nevesta želiš poročno obleko iz satena, čipke ali tila? Si želiš, da bo tvoja poročna obleka oprijeta, razkošna ali bo imela obliko a-linije?
  • Poročna fotografija: si želita, da bo vajin poročni fotograf imel obdelavo fotografij, ki zajema tople barve, na fotografije pa bo ujel vse pristne nasmehe in igriva čustva, hkrati pa bo nevsiljiv ter zaupanja vreden?
  • Si želita poročno lokacijo, kjer bo civilni obred na prostem, zabava pa se bo odvijala v notranjem prostoru, kjer bo dovolj naravne svetlobe, prostor pa bo dovolj velik za 70 svatov?

Ko si izdelata spisek želja…

Poiščita ponudnike, preglejta njihovo ponudbo ter jim postavita vprašanja, ki so ključna za vajino odločitev. V ožji izbor pa si izberita le tiste ponudnike, ki ustrezajo vajinemu načrtovanju in željam.

Preverita:

Ko najdeta ustrezne ponudnike…

Dogovorita se za sestanek. Veva, to vzame veliko časa. Vendar le v živo se lahko pogovoriš o točno določenih željah. Vidva jim predstavita vajin predviden poročni dan, oni pa ti predstavijo svojo ponudbo, način dela, njihove izkušnje ter ti odgovorijo na vsa vprašanja. To ti lahko poveva iz lastnih izkušenj, ko se midva na sestanku dobiva s svojimi pari. Dogovarjenje po mailu je eno, pogovor in osebni odnos (na kavi) pa je nekaj čisto drugega. Človeka lažje spoznaš, se z njim pogovoriš, mu pokažeš kaj delaš ter kako to delaš, mu poveš o svojih izkušnjah ter lahko odgovoriš na mnogo vprašanj. Na srečanju v živo pa se lahko pogovoriš tudi o morebitnih željah ter tako najdeš skupno pot, ki najbolj ustreza vsem.

Kako pa potem naprej?

Izberita le tiste ponudnike, ki vama res popolnoma ustrezajo, ki se prilagodijo vajinim željam, ki imajo prijazen in spoštljiv odnos. Pa veš kaj je pomembno? Kemija. To se morda sliši smešno, vendar do poročnega dne bosta v stiku s temi ljudmi, z enimi bolj, z enimi manj. Vsi pa bodo pripomogli, da bo vajin najlepši dan res sanjski, magičen in nepozaben. Če s človekom ne čutiš ustrezne kemije, beeeži! Če sta nezadovoljna že po mailu, klicu ali sestanku, potem to ni to. Če pa vaju oseba tako zelo prepriča, da si že predstavljaš kako nosiš prav tisto poročno obleko, kako rečeš svoj DA na prav tej popolni lokaciji, kako si sproščen pred objektivom poročnega fotografa… potem je to to! To pomeni, da si že bližje odločitvi!

Poročni dan je rezultat vajinih odločitev. Odločita se za tiste ponudnike, ki v prvi vrsti ustrezajo vajinim željam. Če se ujameta s ponudnikom, njihovo ponudbo ter nazadnje tudi ceno, potem veš, da bolje ne bi mogla izbrati. Aha, ko omenjava ceno… Tudi, če imaš določen budget, ki ga želiš zapraviti, pa je določena obleka, lokacija, poročni fotograf dražji od predvidenih stroškov. Premislita še enkrat. Mogoče lahko stroške zmanjšata pri kakšnih drugih stvareh, ki niso tako zelo pomembne. Tako se zopet vrnemo k seznamu želja, zaradi katerega med drugim tudi točno vesta, katere stvari so primarne in si zaradi le-teh poročnega dne sploh ne predstavljata. Včasih je bolje za trenutek pozabiti na ceno. Veš kaj? Na denar pravzaprav kmalu pozabiš, na uresničitev sanj in želja ter občutkov, ki te spremljajo na poročni dan, pa ne pozabiš nikdar. (2)

Naj bo vajin najlepši dan res najlepši!

Upava, da sta se pri izbiri ponudnikov odločila prav in sta pri tem upoštevala svoja čustva. Kajti le takrat, bosta verjetno s svojo izbiro najbolj zadovoljna.

Spremljajta naju še naprej, saj bova kmalu objavila nov prispevek.

Do takrat pa vama želiva vse dobro,

Rada bi vaju spoznala!

Poročni fotograf Vajin najlepši dan, Jan in Eva. 

Share: