fbpx
Loading

❤️ Romantične komedije: 10 filmov, ki si jih lahko ogledata skupaj!

Poročni fotograf Vajin najlepši dan svetuje:

Romantične komedije: 10 filmov, ki si jih lahko ogledata skupaj!

Si tudi vidva rada skupaj ogledata filme, se stiskata pod odejo in si skupaj pričarata romantične trenutke? Midva tudi! Ko gledava filme po Evini izbiri, so to vedno romantični filmi. Ko pa Jan izbira filme, pa so to najpogosteje komedije. Velikokrat tako najdeva kompromis in skupaj nato izbereva romantične komedije. Katere filme pa vidva najraje gledata?

Preverita:

Ker sva oba mahnjena na poroke (jah, ko si v tem “fohu” se je pač porokam težko izogniti) pa ti tokrat predstavljava kratek izbor luštnih romantičnih komedij, kjer se zaljubljenca na koncu poročita ali pa poroka predstavlja osrednjo temo zgodbe. Tako bosta oba prišla na svoj račun – ti boš lahko ogledovala lepe poročne obleke, šopke in dekoracijo, tvoj partner pa se bo lahko ob filmu pošteno nasmejal (no, oba se bosta). Predlagava torej sproščen večer ob zabavnem, lahkem filmu. Spodaj prilagava najin kratek seznam romantičnih komedij.

1. Snubitev (The Proposal, 2009)

Margaret je uspešna, a mal stroga in osovražena urednica, ki ji zaradi neveljavnega vizuma grozi izselitev nazaj v rodno Kanado. Margaret se domisli nenavadne rešitve. Seveda je prav njen pomočnik Andrew deležen te nenavadne rešitve, poroke po naročilu, ki bo šefinjo obdržala na vodilnem mestu priznane založbe. Njegov “da” potegne za seboj kopico smešnih, pa tudi neprijetnih in celo bolečih izkušenj in pripetljajev – najbolj (ne)pričakovana je otoplitev odnosa med njima, ki nenadoma udari med obiskom njegove nič hudega sluteče družine na Aljaski. (1)

2. Lovci na družice (Wedding Crashers, 2005)

Romantične komedije: John in Jeremy sta prijatelja, ki nepovabljena hodita na poroke. Strogo se držita preizkušenih pravil „vdiranja na poroke“, s katerimi spoznavata in osvajata ženske, ki jih vzburi že sama misel na poroko. Stvari se začnejo zapletati, ko se udeležita poroke hčerke finančnega ministra Williama Clearyja. Na njej hitro opazita družici Claire in Glorio. Ker se John do ušes zaljubi v Claire, prepriča Jeremyja, da prekršita pravila in sprejmeta povabilo na podaljšano zabavo v hiši družine Cleary. V njihovi luksuzni obalni hiši pa se prava zabava šele prične. (2)

3. Moja obilna grška poroka (My Big Fat Greek Wedding, 2002)

Toula je stara 30 let, je še neporočena ter dela v družinski grški restavraciji. Njena družina neizmerno želi, da se poroči, ampak z Grkom. Toula zbere potum in v svojem življenju sprejme mnogo sprememb – prijavi se na računalniški tečaj, si vstavi kontaktne leče, spremeni svoj stil oblačenja in se zaposli v potovalni agenciji svoje tete. Spozna čednega neznanca, ki je visok, čeden srednješolski učitelj, a žal ni Grk. Ko se Toula in Ian zaročita, se njena in njegova družina spoznata. Poročita se lahko le, če bo poroka v grškem stilu. (3)

4. Kako ugrabiti nevesto (Made of Honor, 2008)

Film z naslovom, Kako ugrabiti nevesto, je izjemen film, ki spada v kategorijo: romantične komedije. Tom je uspešen, priljubljen in čeden. Ko se njegova najboljša prijateljica Hannah odloči, da se odpravi na šesttedensko službeno potovanje na Škotsko, pa Tom nenadoma ugotovi, da jo zelo pogreša. Odloči se, da jo bo zaprosil tako, ko se Hannah vrne domov. A Hannah na Škotskem spozna Colina, s katerim se zaroči. Toma novia še bolj potre, ko ga Hannah prosi, da postane njena poročna “družica”. (4)

5. Vedno priča, nikoli nevesta (27 Dresses, 2008)

Jane je romantična in idealistična ženska, ki je vedno dobro skrbela za druge. Rada načrtuje poroke svojim prijateljicam, sama pa ne more najti princa na belem konju. V svoji omari ima kar 27 oblek, ki jih je nosila kot družica na porokah svojih prijateljic. Nekega nepozabnega večera se Jane uspe udeležiti dveh poročnih sprejemov hkrati, in sicer na Manhattnu in Brooklynu. Temu podvigu je priča časopisni novinar Kevin, ki spozna, da se bo z zgodbo o zasvojenki s porokami rešil pisanja za poročno rubriko. Jane se zdi Kevinov cinizem v nasprotju z vsem, zato sta si ves čas v laseh. (5)

6. Vojna med nevestama (Bride Wars, 2009)

Manhattanska odvetnica Liv in šolska učiteljica Emma sta že od otroštva najboljši prijateljici. Že kot majhni punčki sanjariti o porokah, ter si tudi zaprisežeta, da se bosta obe poročili v hotelu Plaza. Ko se obe zaročita, pride čas načrtovanja poroke. Ko se zaradi uradniške napake njuna poročna datuma prekrijeta (poročili naj bi se istega dne) je dolgoletno prijateljstvo med Liv in Emmo pred najhujšo preizkušnjo. Najboljši prijateljici, ki sta si vedno stali ob strani, se zdaj brez vsakršnih zadržkov spopadeta, njun spor pa se lahko sprevže celo v vojno, v kateri je dovoljeno vse. (6)

7. Dekliščina (Bridesmaids, 2011)

Annie izve, da se bo njena najboljša prijateljica poročila in da mora organizirati dekliščino, zato se trudi z omejeno voljo do življenja in finančnimi sredstvi organizirati najboljšo zabavo, vendar ji spodleti na prav vsakem koraku. Annie preuči, kakšne dolžnosti jo čakajo, in se že na samem začetku počuti precej izgubljeno. Ko pa spozna še druge družice, med katerimi je tudi Helen, ki bi ji tovrstne obveznosti šle brez težav od rok, Annie skoraj obupa. Grenko-sladka in s čustvi obarvana komedija razkriva pomembnost ženskih prijateljstev in hudomušen vidik dejstva, kako se včasih zavemo, da gre življenje naših najboljših prijateljev v drugačne smeri in z drugačnim tempom od našega. (7)

8. Moj bivši se poroči (My Best Friend’s Wedding, 1997)

Julianne in Michael že v času iz fakültene sprejmeta pakt – če se do osemindvajsetega leta ne bosta našla vsak svojega partnerja, se bosta poročila en z drugim. Julianne in Michael sta najboljša prijatelja, a ona prepozno ugotovi, da hoče Michaela samo zase. To ugotovi takrat, ko se Michael odločit, da bo zaročil Kimmy. Julianne zaradi tega poskuša preprečiti njuno poroko. Moj bivši se poroči je nenavadno privlačna in hvaljena komedija, ena najboljših s konca 90-ih let prejšnjega stoletja. Film je bil leta 1998 nominiram za oskarja ter za Zlati globus v kategoriji najboljših komedij in za najboljšo moško in žensko vlogo. (8)

9. Spet ti (You Again, 2010)

Marni je uspešna predstavnica za stike z javnostjo, vendar ima zelo grde spomine na svoja leta v gimnaziji. Marni odkrije, da se bo njen brat poročil z Joanno, ki je bila kriva za vse grozne spomine iz najstniških let. Za Marnie so bila srednješolska leta prava grozljivka, poroka njenega brata pa je njeno nadaljevanje. Njena sovražnica se je očitno učila od najboljših, saj je bila njena mati v dijaških letih deležna podobnega odnosa s strani Joannine tete. Zdaj ko bodo odrasle ženske postale članice iste družine, se Marni in njena mama trudita, da bi pozabili na stare zamere. Vendar so rane še vedno boleče in do poročnih zvonov se bo med starimi sovražnicami zgodilo še marsikaj. (9)

10. Prestopno leto (Leap Year, 2010)

Po Irski legendi lahko ženska zaprosi svojega fanta, ampak le 29. februarja, torej na prestopno leto. Anna po štirih letih zveze še vedno ni dobila prstana, zato sledi svojemu fantu Jeremy-ju na Irsko, kamor je odšel na medicinsko konferenco. Trdo odločena, da bo pokleknila pred njim, odhiti za njim, saj ga želi presenetiti. Ko pa zaradi slabega vremena in smole obtiči na čisto drugi strani Irske, najame lokalnega taksista-kuharja-hotelirja, da jo odpelje v Dublin. In ko se iz nezgode v nezgodo prebijata čez smaragdni otok, pri tem pa nenehno pričkata in zbadata, odkrijeta nekaj, kar bi pravzaprav že davno morala vedeti – da te iskanje ljubezni lahko popelje v povsem nepričakovano smer. (10)

Kateri film – romantične komedije si bosta najprej ogledala? Kmalu objaviva še kakšen seznamček romantičnih filmov. Takih, ki bi jih vse romantične dušice z veseljem pogledale! Kljub vsemu delu, ki ga imava, se zvečer rada stisneva pod odejo in si ogledava kakšen film, zato imava na zalogi še veeeliko dobrih filmov.

Spremljajte naju še naprej, saj bo kmalu objavljen nov prispevek!

Poročni fotograf Vajin najlepši dan, Jan in Eva. 

Share: