fbpx
Loading

Ideje za odličen zmenek tekom karantene ❤️

Ideje za odličen zmenek tekom karantene

Ni trajalo prav dolgo, da sva ostala brez idej, kaj početi v karanteni. Oba delava od doma, fotografska dejavnost je trenutno onemogočena. Trenutno se posvečava urejanju diskov za celotno letošnje leto, urejava najine spletne strani, načrtujeva objave za socialna omrežja, poskušava si zastaviti čim več ciljev za prihodnje leto, pošiljava ponudbe za poročno fotografiranje, itd. Poleg dela pa je vsak dan bolj kot ne enak, zavita v odejo si zvečer pogledava kakšen film in to je najin večerni zmenek doma.
Če smo skupaj “zaprti v hiši”, pomeni, da moramo vsi najti kreativne načine, kako kvalitetno preživeti čas med seboj. “Ne glede na to, ali gre za filmske večere ali kaj bolj romantičnega, je negovanje vajinega odnosa in gojenje smiselne povezanosti, zlasti sredi svetovne krize, ključnega pomena,” pravi dr. Racine Henry, zakonska in družinska terapevtka iz New Yorka. Za vaju sva pripravila seznam idej, kako si pripraviti prav odličen dan, izkoristita ta čas, da se še bolj zbližata in postaneta povezana kot še nikoli. Poiščita nekaj vznemirljivih načinov za popestritev zmenkov doma.

1. Zajtrk v postelji

Preživita skupni čas v postelji in presenetite svojega partnerja tako, da mu pripravite zajtrk in ga odnesete v posteljo. Zajtrku v postelji smo večkrati priča pri gledanju kakšnega romantičnega filma. To je nekaj, kar si vsi na skrivaj želimo pa mnogi tega nismo še nikoli doživeli.

2. Filmski maraton

Le kaj je boljšega od filmskega večera, ki ga preživeta objeta na kavču in pokrita z odejo, z najljubšimi prigrizki ali lončkom vroče čokolade? Pripravita si izbor filmov, ki jih pogledata vsako leto ali pa poiščita filme, ki si jih že dolgo želita pogledati. Za bolj romatičen efekt si lahko nalijeta kozarec vina, zakurita kamin in prostor dekorirata z lučkami – no, pa saj je sedaj praznični december in so lučke kar dobra izbira! Naj bo pravi praznični filmski maraton!

Preverita tudi: 

3. Romantična večerja

Uredita se tako, kot bi si rezervirala večerjo v najdražji restavraciji v mestu. Elegantne obleke, make-up, nakit. Seveda trenutno ne moreta iti jest v restavracijo, lahko pa si naročita dostavo na dom ali pa si skuhata posebno večerjo. Pripravita mizo, nalijta si šampanjec ali dobro vino in se posladkajta s tortico. Vzdušje popestrita z mirno in romantično glasbo ter z intimnim vzdušjem – prižgita svečke ali praznične lučke. Ustvarita si posebno doživetje v udobju lastnega doma in se pretvarjajta, da sta na prvem zmenku!

4. Kuhajta skupaj

– Imata tudi vidva na polici en kup kuharskih knjig, pa še nikoli ali že dolgo nista iz njih nič skuhala? Izberita si kuharsko knjigo in jo odprita na poljubni strani. Skuhajta jed, ki se skriva na receptu.
– Katera je vajina najljubša sladica? Katere slaščice sta se najbolj razveselila kot otroka? Brez katerih piškotov si ne predstavljata božičnih praznikov? Odprita hladilnik in naberita sestavine. Pripravita si vse pripomočke in začnita s pripravo najokusnejše slaščice!
– Kaj bo danes za večerjo? Vsak od vaju na pove svoj predlog, nato pa drug drugemu pripravita večerjo.
– Preglejta shrambo in hladilnik ter izberita naključne sestavine, iz katerih bosta potem pripravila izbor.
– Kaj pa vinski večer? Pripravita različne steklenice vina, natočita si kozarce in nato preizkušajta različna vina in ugotavljajta kateri steklenici pripada.
– Če veliko kuhata, pa je čas za spremembo. Naročita dostavo na dom in se prepustita!

5. Naučita se plesati

Poiščita aktivnost, ki jo imata že dolgo na bucket listu pa nikoli nista imela dovolj časa, da bi začela. Midva recimo, sva si že dolgo želela obiskati kakšen plesni tečaj in se naučiti osnovnih plesnih korakov. Vsak od naju ima namreč dve levi nogi in se nikoli nisva znala zasukati. Na zabavah običajno obsediva ob mizi, saj nama je na plesišču nerodno pokazati najine (ne)spretnosti. Odločila sva se, da bova na youtubu poiskala par videov in izpilila svoje plesne sposobnosti do te mere, da se bova tudi midva lahko na naslednji zabavi zavrtela  v ritmu glasbe.

6. Virtualni double date

Z drugimi pari se povežita preko Google Hangouts,  Zooma ali Skypa ter si ustvariti double date. Poiščite aktivnost, ki veseli vse štiri, in naj jo vsak par izvede pri sebi doma. Medtem se lahko podružite in nasmejite. Kako zabavno je, če oba para hkrati pečeta palačinke in tekmujete kdo jih bo spekel več?

7. Načrtujta naslednje potovanje

Sta imela letos namen potovati, pa vama je letošnja situacija prekrižala načrte? Da, tudi nama. Spomladi sva imela namen iti na Malto, pozimi pa na kakšno bolj eksotično destinacijo. Upava, da nama bo uspelo odpotovati naslednje leto. Zdaj, ko sta doma, si lahko ustvarita seznam turističnih točk, ki si jih želita ogledati na naslednjem potovanju. Če bosta za čas potovanja najela avtomobil, si lahko ustvarita tudi seznam mest, ki jih si jih morata nujno ogledati in zakaj. Na Trip adviserju si lahko pogledata opise in ocene posameznih hotelov in gostiln, tako bosta že sedaj lahko vedela, kje si bosta poiskala kaj za pod zob. Izkoristita čas in si že sedaj po dnevih zapišita, kaj bosta počela, kaj si bosta ogledala in kje bosta najbolje ali najbolj ugodno jedla. Nekateri muzeji in parki pa imajo trenutno na voljo brezplačen virtualni sprehod (klikni tukaj).

8. Počistita stanovanje

Vedno je določen kotiček, za katerega si želite, da bi bil bolj urejen. Organizirajta čistilno akcijo in pospravita prostor, za katerega si na skrivaj želita, da bi bil videti bolj urejen.

9. Bodita aktivna

Oblecita se v športna oblačila in opravita vadbo doma. Ogromno osebnih trenerjev sedaj v času karantene ustvarja video posnetke s svojim treningom in pravilno izvedbo vaj. Lahko se prijavita tudi na kakšen online program vadbe, saj je lažje, če je program treningov že pripravljen. Če se odpravita na sprehod na svež zrak, se bosta takoj boljše počutila in bosta zagotovo izboljšala svoje razpoloženje in stopnjo produktivnosti, ko se vrneta domov.

10. Spa izkušnja

Čas, ki si ga vzamemo zase, za razvajanje in nego, je zelo pomemben del našega dneva. Razvajajta se, saj se boste tako sprostili in pomirili ter nahranili vaše telo. Pričarajta si spa vzdušje s toplo in sproščujočo kopeljo. Očistita si kožo s pilingom za telo, in en drugega zmasirajta z masažnim oljem. Ne pozabita na masko za obraz in lase – razvajajta si kožo z masko za globinsko čiščenje ali vlažilno nego. Lahko si prižgeta dišečo svečko in popestrita ambient z glasbo.
Katera ideja vama je najbolj všeč? Ne pozabita – sedaj skupaj preživita veliko več časa in prav je, da ga izkoristita čim bolj zabavno in ustvarjalno. Prav je, da si posvečata pozornost in si popestrita vsak dan – ne izgubita se v monotonih dnevih, saj si bosta šla kmalu na živce in vajin odnos lahko zaradi tega zaide na strma tla.
Želiva vama lep december, poln veselja in nepozabnih skupnih trenutkov. Imejta se rada!
Eva in Jan, poročna in družinska fotografa Vajin najlepši dan
Share: